English Muffins - Engelske muffins
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm mælken i en gryde, rør smør og honning i.
Når blandingen er afkølet til max 37 grader C tilsættes gæren, og dette hviler i ca. 10 minutter.
Bland de tørre ingredienser (tipomel, fuldkornshvedemel og salt) en en røreskål. Bland gærblandingen i og rør dejen ca. 10 minutter indtil dejen slipper skålen. Dejen skal være blød men ikke meget klistret. Dejen stilles til hævning omkring 2 timer eller til dobbelt størrelse. Klargør en bageplade med olie og et drys semulje. Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord og tryk dejen ud til ca. 1.5 cm. tykkelse. Stik dejen ud med en 7.5 cm. udstikker eller glas og læg stykkerne på de klargjorte bagepapir, drys lidt semulje over. Dejen kan samles igen og stikkes ud, den sidste dej kan trykkes ud i udstikkeren. Men det er selvfølgelig første omgang der bliver de pæneste. Dæk bagepladen med et klæde og hviler 20 min. Varm en tør stegepande op ved svag varme og læg muffins på, dæk med låg og steg ca. 5 minutter indtil bunden er gyldenbrun. De vendes med en spartel og steger endnu 5 minutter på den anden side uden låg. Afkøles inden brug. Tips: Kan opbevares ved stuetemperatur i lufttæt beholder i 3 dage. Semulje er hvedekerner som er grovere end mel. Men finere en mannagryn, managryn kan dog også bruges. |
|
Opskriften er vist 820 gange,
og udskrevet 14 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne