English Muffins - Engelske muffins

English Muffins - Engelske muffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
English Muffins - Engelske muffins, billede 4 English Muffins - Engelske muffins, billede 1 English Muffins - Engelske muffins, billede 2 English Muffins - Engelske muffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl.sødmælk
30 g.smør
2 spsk.honning
1 tsk.tørgær
360 g.hvedemel tipo00
35 g.fuldkornshvedemel
7.5 g.fint salt
 
30 g.semuljemel
 
Opskrift:
Varm mælken i en gryde, rør smør og honning i. Når blandingen er afkølet til max 37 grader C tilsættes gæren, og dette hviler i ca. 10 minutter.

Bland de tørre ingredienser (tipomel, fuldkornshvedemel og salt) en en røreskål. Bland gærblandingen i og rør dejen ca. 10 minutter indtil dejen slipper skålen. Dejen skal være blød men ikke meget klistret.
Dejen stilles til hævning omkring 2 timer eller til dobbelt størrelse.

Klargør en bageplade med olie og et drys semulje.

Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord og tryk dejen ud til ca. 1.5 cm. tykkelse.

Stik dejen ud med en 7.5 cm. udstikker eller glas og læg stykkerne på de klargjorte bagepapir, drys lidt semulje over.
Dejen kan samles igen og stikkes ud, den sidste dej kan trykkes ud i udstikkeren. Men det er selvfølgelig første omgang der bliver de pæneste.

Dæk bagepladen med et klæde og hviler 20 min.

Varm en tør stegepande op ved svag varme og læg muffins på, dæk med låg og steg ca. 5 minutter indtil bunden er gyldenbrun. De vendes med en spartel og steger endnu 5 minutter på den anden side uden låg.

Afkøles inden brug.

Tips:

Kan opbevares ved stuetemperatur i lufttæt beholder i 3 dage. Semulje er hvedekerner som er grovere end mel. Men finere en mannagryn, managryn kan dog også bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 789 gange,
og udskrevet 12 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu