Pålægskagemand

Pålægskagemand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

FrokostRet : Frokost - Smørrebrød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Pålægskagemand, billede 4 Pålægskagemand, billede 1 Pålægskagemand, billede 2 Pålægskagemand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
25 g.gær
4 dl.mælk
1 spsk.olie
1 spsk.sukker
660 g.hvedemel
 
 Smør
 Salatblade evt. Frillice salat
 Pålæg gerne 6 slags
 
Opskrift:
Bunden:
Smuldr gæren i skålen
Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader C. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker.

Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min.

Tag dejen op, ælt den igennem tag 1/5 af dejen fra og rul resten af dejen ud til en firkant som passer til din bageplade, eller bradepande a 33x38 cm. Den sidste dej rulles også ud men denne gang som rund (hoved). Prik dejen godt med prikrulle eller gaffel og lad den igen hæve ca. 30 min.

Bages på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 12 min.

Den bagte bund bliver ca. 2 cm. høj.


Som pålæg kan bruges alt det du ellers ville bruge til smørebrød.

Vi har brugt flæskesteg, leverpostej, roastbeef, rullepølse og røget laks, og ost til hovedet som vi ikke har billede af her.

Tips:

Som firkantet passer pålægskagemanden i en kageæske, 44,5x32 som er det største vi har kunnet finde, men det passer også med en almindelig ovn.

Dejen kan formes til en kagmand, eller den firkantede kan pyntes med pålæg så det ligner en kagemand bedre end den simple vi har lavet her.





karakterer:
Opskriften er vist 103006 gange,
og udskrevet 2199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu