Pålægskagemand
Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bunden:
Smuldr gæren i skålen Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader C. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker. Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min. Tag dejen op, ælt den igennem tag 1/5 af dejen fra og rul resten af dejen ud til en firkant som passer til din bageplade, eller bradepande a 33x38 cm. Den sidste dej rulles også ud men denne gang som rund (hoved). Prik dejen godt med prikrulle eller gaffel og lad den igen hæve ca. 30 min. Bages på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 12 min. Den bagte bund bliver ca. 2 cm. høj. Som pålæg kan bruges alt det du ellers ville bruge til smørebrød. Vi har brugt flæskesteg, leverpostej, roastbeef, rullepølse og røget laks, og ost til hovedet som vi ikke har billede af her. Tips: Som firkantet passer pålægskagemanden i en kageæske, 44,5x32 som er det største vi har kunnet finde, men det passer også med en almindelig ovn. Dejen kan formes til en kagmand, eller den firkantede kan pyntes med pålæg så det ligner en kagemand bedre end den simple vi har lavet her. |
|
Opskriften er vist 103006 gange,
og udskrevet 2199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne