Koldhævede hveder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Kilde : Bjørn Kok Tilberedningstid : 120 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og udrøres med vandet. Salt og sukker tilsættes.
Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet. Dejen æltes omhyggeligt, der kan tilsættes mere mel efter behov, men det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige. Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hvile i 15 minutter. Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 23x33 cm. Det er vigtigt, at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider. Hviler 15 minutter inden bradepanden overtrækkes med vitawrap og sættes i køleskabet natten over, mindst 8 timer. Tages ud og hviler mens ovnen varm op. Bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe. Hvedeknopperne flækkes og lægges på en rist og ristes ca. 10 minutter i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn, så bliver de til hveder. Hvederne kan flækkes endnu en gang, inden de smøres. Tips: Se vores opskrift på Almindelige hveder her Se vores opskrift på Glutenfrie hveder her Eller hvad med Grove hveder her |
|
Opskriften er vist 217628 gange,
og udskrevet 8526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (131 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne