Fasolada – Traditionel Græsk bønnesuppe
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand natten over, mindst 12 timer.
Vandet hældes fra bønnerne og de skyldes inden de bringes i kog i letsaltet frisk vand og koger uden at bulderkoge 30-35 minutter. Gulerødder, løg og bladselleri hakkes fint. Varm 1 dl. olivenolie op i en dyb pande eller gryde og sauter grøntsagerne 2 minutter. Tilsæt tomatpure og sauterer videre i 1 minut. Kom grønsagsblandingen i gryden med bønnerne med vand. Kog videre i ca. 35 minutter. Det kan være nødvendigt at tilsætte mere væde undervejs. Tilsæt den sidste olivenolie og smag til med salt og peber. Kog videre til suppen er tyk og cremet. |
|
Opskriften er vist 1290 gange,
og udskrevet 21 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne