Irsk stuvning - Irish stew
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekødet, gerne bryst, hals eller bov skæres i 3-4 cm. tern.
Blancheres i kogende vand.
Kødet løftes op og skylles, vandet kasseres. Kødet koges ca. 15 minutter i nyt vand med salt. Med en suppevisk, f.eks. persille porretop og laurbærblad, bundet med en kødsnor så den er nem at tage op igen. Hældes nu i en sigte, men denne gang gemmes vandet/suppen. Spidskål eller hvidkål skæres i 3-4 cm. grove tern. Løget halveres og skæres i skiver. Kartoflerne skæres i tykke skiver. En gryde smøres med smør inden halvdelen af kål, løg og kartofler lægges i gryden. Al kød lægges i og så resten af kartofler, løg og kål. Suppen hældes over, og gryden bringes i kog og småkoger ca. 1½ time til kødet er mørt. Suppen burde nu været jævnet let, men ikke kogt ind/tør, hvis ikke kan enkelte kartofler moses med en gaffel. |
|
Opskriften er vist 8051 gange,
og udskrevet 56 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne