Rødbedesuppe POLSK

Rødbedesuppe POLSK, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 ??

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Per Mølgaard Lynge Nederlund

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 l.grundsuppe, f.eks. okse eller hønsesuppe fra supermarkedet, med frasiet grøntsager
5 dl.vand
1.3-1.5 kg.røget bacon
1.2 kg.rødbeder
2 store løg
1 dl.sukker
1 dl.eddike
10 mindre kartofler
 salt
 peber
Opskrift:
Kog kødet i suppen og vand i ca. 1,5 time.
Kog rødbeder i vand i ca. 45 min.
Rødbeder ”smuttes” og skæres ud i mundrette tern, 1x1 cm.
Kødet fjernes fra suppen, og rødbeder tilsættes.
Skær løg ud i tern og svits dem rigtig godt i lidt fedtstof på panden, til de er brune/brankede. Hæld lidt vand i panden og kog det hele af. – Herefter tilsættes løg og vand til suppen.
Suppen bringes til kogepunktet og jævnes med alm. Mel opløst i vand. Suppen skal ikke være tyk som f.eks. aspargessuppe, men må gerne ”hænge lidt sammen” så det ikke er det rene vandpjask.

Suppen smages til med salt og peber (Pas på med salt hvis du bruger færdigsuppe).
Tilsæt sukker og smag. – Skal nu smage en del sødt, ellers tilsættes yderligere lidt sukker.
Tilsæt eddike – lidt ad gangen – smag og hold inde når du selv fornemmer en tilpas sur/sødsmag.
Suppen må nu gerne stå og simre en time eller to. – skum undervejs.
Kartofler skæres i tern og råsteges på pande i lidt fedtstof.

Suppen serveres med lidt kartofler i tallerkenen, og ekstra eddike på bordet.
Server kød og en god sennep til.

Drikke: Øl og evt. brændevin.
(Aldrig vin, da vin og eddiken i suppen ikke supplerer hinanden).





karakterer:
Opskriften er vist 258 gange,
og udskrevet 24 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu