Pizzadej med poolish
Fryseegnet : Ja Indsendt af : Mikkel A Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Poolish:
Laves 16-24 timer før brug Bland ingredienserne sammen i en stor skål med låg, der skal være plads til at det hæver, lad det stå 1 time ved stuetemperatur og derefter i køleskabet indtil det skal bruges. Dej: Put vandet i en stor skål og put poolish'en deri og udrør det, tilsæt mel og salt lidt af gangen, ælt det sammen til en ensformig dej, sørg for at stramme dejen op, lad dejen hvile 15-20 min. på bordet med skålen lagt på hovedet over dejen. Smør lidt olivenolie på hænderne og stram dejen op ved at lirke det op og holde den samme side opad. Smør skålen med en smule olivenolie, lig dejen til hvile i 30-60 minutter med låg på, ved stuetemperatur. Put lidt olivenolie på hænderne og del dejen op i 3 pølser med din spartel, sørg for at holde toppen af dejen opad hele tiden, lirk dejen op til boller. Put Semolina i bunden af din hævekasse eller i bunden af en dyb bradepande, Put dej kuglerne i kassen og sørg for der er ca. 3 fingres mellemrum, smør en smule olivenolie på toppen så de ikke hænger fast i låget/folien og lad dem efterhæve i 2 timer i kassen ved stuetemperatur. |
|
Opskriften er vist 8793 gange,
og udskrevet 86 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne