Baguettes med surdej

Baguettes med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Birthe

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
80 g.surdej
5 g.tørgær (kan udelades)
100 g.fuldkornshvedemel
100 g.durummel
200 g.type 00 mel
3 dl.vand
1 spsk.olie
1 spsk.salt
 
Opskrift:
Bland alle ingredienser, men vent med saltet til de øvrige dele er mixet sammen.
Ælt det hele godt igennem, og hold eventuelt lidt mel tilbage. Dejen skal slippe fingrene let.
Stil dejen til hævning i ca. 3 timer, dækket med film eller et fugtigt viskestykke.

Derefter æltes dejen igennem igen og deles i 3 dele, som formes til lange brød.
Sæt dem på en plade - smurt eller med bagepapir - og lad dem efterhæve i ca. 40 min. tildækket.

Brødene ridses på skrå på den lange led med en skarp kniv. Pensles med vand og sættes i ovnen ved 250 grader på nederste ribbe.
Bagetid ca. 15 - 20 min. ved almindelig varme.





karakterer:
Opskriften er vist 1735 gange,
og udskrevet 17 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-26 09:55:04
Dejen bliver lidt våd. Man kan sagtens øge mængden med 100 g mel, uden at brødet bliver tørt.