Iranske ris med kartoffel tahdig
Indsendt af : ASB1 Indsendt : Red : |
|
|
Risen skylles grundigt og stilles til side i ca. 15-30 minutter i blød i koldt vand. Vaskes og skylles grundigt, til vandet er klart.
Tænd for kogepladen på ca. 4 punkter. Hæld vandet i gryden og tilsæt ½ dl olie samt salt hæld risen i og lad koge til det er ca. halvt færdigt (den hårde kerne skal kun lige være ved at forsvinde) ca. 4-5 minutter. Hæld risen op i et dørslag og skyl let med koldt vand. Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Hæld ½ -1 dl olie i bunden af gryden, og fordel kartoffelskiverne i ét lag. Hæld forsigtigt risen i gryden (ikke i en klump - det skal jo være LØSE ris) og lav nogle huller ned til bunden f.eks med en bordkniv ell. lign. Læg et klæde om grydelåget og damp risen færdig i ca. 15-20 min. Når gryden er fuld af damp efter ca. 20 minutter, og risen er mør, så tag gryden af varmen og skyl bunden af gryden (udvendigt) i koldt vand. Husk! Kartoflerne i bunden skal tages op af gryden med det samme og inden servering, da de ellers bliver bløde og kedelige. Serveres til alle iranske retter, men også alle andre steder, hvor man ellers ville servere ris. |
|
Opskriften er vist 3724 gange,
og udskrevet 36 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne