Isbombe med appelsinsorbet
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : |
|
|
Sorbet:
Vand og sukker koges til en sukkerlage og afkøles. Appelsinsaft tilsættes. Lagen trækker til næste dag. Æggehvide og piskefløde blandes i. Isen køres på ismaskine, til den er letfrosset. Kommes i en lille isbombeform eller skål, der er rund i bunden, og stilles i fryseren. Lagen kan også fyldes direkte i formen og stilles i fryseren. Der bør jævnligt røres i sorbeten, for at den ikke skal krystalisere. Flødeis: Fløden piskes til flødeskum og stilles køligt. Æg og sukker piskes skummende. Flødeskum og æggesnaps blandes forsigtigt sammen. Isen kommes i en rund skål, større end den sorbeten kom i. Den frosne sorbet vendes ud og lægges i. Trykkes forsigtigt ned i isen, uden at den synker helt til bunds. Isen stilles i fryseren. Tilbehør: Vand og sukker koges til en sukkerlage. Kumquatsene skæres i skiver og kommes i sukkerlagen. Koges 1 minut, og afkøles herefter. Anretning: Isbomben vendes ud på et fad. Pyntes med flødeskum rundt i kanten. Kom syltede kumquats på toppen, og et blad citronmelisse øverst. Variationstips: Isbomben kan laves med forskellige sorbeter. F.eks. af kiwi-, passionsfrugt,- hindbær-, solbær osv. Ligeledes kan tilbehøret være friske frugter. Sorbeten kan også købes i mange dagligvarebutikker. I stedet for kumquats, kan bruges syltede appelsinskiver. |
|
Opskriften er vist 20849 gange,
og udskrevet 432 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Mig selv - 2008-12-31 09:48:07 Har kun prøvet at lave appelsinsorbet'en, og den er supergod - dog på den søde side, så brug mindre sukker, hvis du ikke er til det søde. Jeg piskede æggehviderne, men ikke fløden. jane - 2005-01-01 01:01:01 skal äggehviderne ikke piskes? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne