Champagnesorbet
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Champange Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog en lage af sukkeret og vandet. Skræl citronen meget tyndt og lad skallen trække i den varme lage.
Når sukkerlagen er helt kold, fjernes citronskallen og champagnen tilsættes. Frys sorbeten og rør i den et nogle gange undervejs. |
|
Opskriften er vist 183373 gange,
og udskrevet 5520 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (243 stemmer) |
|
Kommentarer Martin - 2020-07-24 21:08:06 Med lidt mere af det hele, undtagen vand, er det en ganske nem og meget forfriskende efterrret Ulrich i Fredericia - 2016-12-31 10:57:15 Ja, det skal være en brut, altså tør champagne. Indholdet af alkohol er ikke kæmpe, men spørgsmålet er, om børn kan lide den meget aromatiske og ret sure smag. Da det jo er bedst som en smagsneutraliserer mellem forretter og hovedretter, skal man blot en én tilpas kugle og ikke råæde... Ja, den krustaliserer, og det skal den også. Det er ikke en flødeis. Den er en granite (de kan laves med kaffe og toppes med flødeskum rørt med kanel, super på en varm sommerdag - wowx, men nok mest for voksne). Ulrich i Fredericia - 2016-12-31 10:53:26 Dette er dog ikke så godt som dessert som det er som sorbet mellem forretterne og hovedretten. Her gør denne champagnesorbet stor lykke hver gang. Den er bare super lækker og forfriskende sådan en nytårs aften. anonym - 2011-11-15 23:31:46 Det der er ikke en sorbet, det er en granite!. hende der - 2011-05-05 16:30:31 er den børnevenlig? Angelina - 2010-12-17 09:06:04 Husk at Asti er meget sødt, og kan give en lidt for sød sorbet - man skal nok helst bruge en der er "brut" for at få den rigtige smag - de fås også til budgetvenlige priser :) thomas - 2010-03-24 21:25:01 den kan også laves med Asti, hvis man er studerende og ikke har råd til 'pagne! ^^ Nina - 2010-01-13 20:43:41 kan man lave den i en ismaskine? XD - 2009-07-19 18:42:23 Kan man bruge børne champagne? Marianne - 2008-04-03 15:58:46 Smager godt, men sorbet var fyldt med is-krystaller. Hvor meget/hvor tit skal der røres i den når den fryses? Ninna - 2008-01-15 20:46:59 Jeg plejer at servere den nytårs aften med hvid chokoladekage til -mums... christian - 2008-01-06 19:32:43 Når man skræller citronen, som selvfølgelig skal være økologiske eller på en anden måde garanteret usprøjtet, er det vigtigt at man ikke får det hvide med, det er bittert. Det er kun selve skrællen man skal bruge Pernilla - 2007-07-07 15:38:40 den er bare super, især hvis man bager en rigtig lækker chokoladekage indtil. Louise - 2007-03-20 12:35:06 Super nem- lavet deb dagen før jeg skulle bruge den- lidt sød så jeg bruger nok mindre sukker næste gang - men ellers super god Per - 2006-12-29 20:36:48 Vi frøs det i et stort fad, og det tog kun ca 2 timer om at fryse til grødis ca -23 grader, kan gøres hurtigere hvis fadet har stået i fryseren noget tid før og lagen er kølet rigtig godt af, kig til det hver 15 minutter og skrab kanten ned. Pas på ved serveringen, det tør hurtigt, måske en fordel med afkølede glas. Anne - 2005-01-01 01:01:01 Super lækker opskrift. Jeg brugte lime-skal i stedet for citron. Det smagte rigtig lækkert som tilbehør til en dessertkage. nellie - 2005-01-01 01:01:01 som mellemret rækker den fint til både 6 og 8 Søren - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god....men husk at den er ca. 1 døgn om at fryse ind ! Per - 2005-01-01 01:01:01 Supernem at lave og meget delikat og rafineret ! Peter - 2005-01-01 01:01:01 man skal huske at den er længere tid om at fryse ind på grund af alkoholen anonym - 2005-01-01 01:01:01 suveræn til at rense smagsløgene efter eks. en fiskeret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne