Dampet Pighvar
Fryseegnet : Nej Indsendt af : Ole Stander Morville Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovn eller grill til cirka 225 grader. Du skal grille pighvarren ved indirekte varme, mens du bruger varmluft i ovnen.
Klip finderne af. Skyl pighvarren i koldt vand og fjern evt. blod. Tør skindet af med lidt køkkenrulle. Nu skal fisken have det "gyldne snit" 6-8 centimer ned langs rygbenet. Det skal gå ned til benet, hvilket sikrer, at fisken bliver ensartet mør overalt på samme tid, selv om kødtykkelsen er forskellig på pighvarren. Varmen fordeler sig optimalt takket være dette trick. Læg derefter pighvarren på en tallerken og dryp lidt olivenolie på og drys den på begge sider med godt med salt. Læg pighvarren i en smurt bradepande med den mørke skindside op. Kom lidt blandende friske krydderurter ovenpå fisken f.eks. timian, oregano og salvie. Skær citronen i skiver og fordel dem på fisken og slut af med skiver af smør. Hæld cirka en deciliter tør hvidvin ved. Bag fisken midt i en forvarm ovn ved 225 grader i ca. 10-20 minutter alt afhængig af ovn og størrelse på fisken. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 6-8 minutter inden du serverer den. |
|
Opskriften er vist 1863 gange,
og udskrevet 56 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne