Dampet Pighvar

Dampet Pighvar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Ole Stander Morville

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 pighvar
 Salt
 Timian
 Oregano
 Salvie
0.5 Citron
1 dl.tør hvidvin
 
Opskrift:
Forvarm ovn eller grill til cirka 225 grader. Du skal grille pighvarren ved indirekte varme, mens du bruger varmluft i ovnen.
Klip finderne af.
Skyl pighvarren i koldt vand og fjern evt. blod. Tør skindet af med lidt køkkenrulle.
Nu skal fisken have det "gyldne snit" 6-8 centimer ned langs rygbenet. Det skal gå ned til benet, hvilket sikrer, at fisken bliver ensartet mør overalt på samme tid, selv om kødtykkelsen er forskellig på pighvarren.
Varmen fordeler sig optimalt takket være dette trick.
Læg derefter pighvarren på en tallerken og dryp lidt olivenolie på og drys den på begge sider med godt med salt.
Læg pighvarren i en smurt bradepande med den mørke skindside op. Kom lidt blandende friske krydderurter ovenpå fisken f.eks. timian, oregano og salvie.
Skær citronen i skiver og fordel dem på fisken og slut af med skiver af smør.
Hæld cirka en deciliter tør hvidvin ved.
Bag fisken midt i en forvarm ovn ved 225 grader i ca. 10-20 minutter alt afhængig af ovn og størrelse på fisken.
Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 6-8 minutter inden du serverer den.





karakterer:
Opskriften er vist 1863 gange,
og udskrevet 56 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu