Æbel mamerlade med ingefær

Æbel mamerlade med ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 kg

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej ikke fryseegnet

Indsendt af : Mogens Hinge

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
18-22 Æbler (hvoraf ca. 10 stk. gerne må være sure) ca. 1 kg
500 g.sukker
1-2 dl.vand (bare så det ikke brænder på)
25 g.Frisk og fint revet ingefær
1.5 tsk.vaniljesukker
1.5 tsk.citronsyre
 
 Atamon (natriumbenzoat opløsning) til skylning af glassene
 
Opskrift:
1) Afvej alle ingredienserne i en gryde (nulstil imellem ingredienserne).
2) Skræl og udkerne æblerne og smid dem i gryden (som gerne må tændes nu)
3) Kog det hele i ca. 30 min
4) Pisk de udkogte æbler med et piskeris – er der stadig mange klumper så lige lad det stå på varmen 10 min mere og så pisk igen. (Nogle gange kan jeg tage det af og så lade ”eftervarmen” koge det hele færdig, andre gange er æblerne lidt for umodne til dette.)
5) Marmeladen hældes på skoldet, atamon skyllet og stadig brænd varme glas.
6) Sæt låg på glassene og lad dem afkøle på et viskestykke, bordskåner, eller andet som ikke ”chokere glasset”.

Jeg ved ikke hvor længe det kan holde – det bliver spist så hurtigt (en måned) at det ikke når at blive gammel. Har også flere gange glemt atamon helt uden problemer.






karakterer:
Opskriften er vist 850 gange,
og udskrevet 28 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu