Skipperlabskovs 03
Indsendt af : Ole Stander Morville Indsendt : Red : |
|
|
Skær oksekødet (oksetykkam, bov eller lignende) i tern på ca. 1 ½ cm. Det gør ikke noget, at der sidder en smule fedt ved kødet, men ikke alt for meget. Kom kødet i en gryde, og tilsæt vand til det dækker. Kog op til der samler sig skum på overfladen. Fjern skummet fra overfladen og fortsæt til det ikke skummer mere skum. Hæld kødet i en sigte, og skyl det af i koldt vand, til det er helt fri for skum.
Løgene pilles og skæres groft ud. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og sauter løgene til de er klare. De må endelig ikke tage farve. Kom det blancherede kød ved. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller the filter og kom det i gryden, og hæld kogende bouillon ved, til det lige dækker. Tilsæt saltet og smag til. Lad kød og løg simre stille i ca. 1 time under låg. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fjern posen med pepper og laurbærblade. Kom halvdelen af kartoflerne oven på kødet og læg atter låg på. Efter ca. 15 min tid røres der om i gryden og resten af kartoflerne kommes i. Tilføj evt. lidt ekstra kogende væde. De sidste 15-20 min. foregår stadig under låg, for svag varme, men der må røres i gryden jævnligt, så det ikke brænder på i bunden. Meningen er, at kødet skal ligge i en lind kartoffelmos med hele stykker af møre kartofler. Hav evt. lidt kartoffelmos pulver klar, hvis den skulle blive for tynd. Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød og rødbeder. |
|
Opskriften er vist 2008 gange,
og udskrevet 46 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne