Risalamande med portvin
Indsendt af : Kirkegaard Indsendt : Red : |
|
|
Kog en risengrød af mælk og grødris. Der skal ikke salt i grøden!
Lad grøden køle helt af. Smut og hak mandlerne forholdsvis fint (persillehakker) - husk at gemme en gavemandel. Læg husbladsen i blød i koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det sammen med sukkeret, så det bliver til vaniljesukker. Rør risengrøden op med ½ dl fløde, vaniljesukkeret og de hakkede mandler. Det skal nogenlunde have konsistens som æblegrød - hvis den er meget stiv røres lidt mælk i også. Resten af fløden piskes til skum. Dryp husbladsen af og smelt den ved svag varme i portvinen. Hæld det i risengrøden under kraftig omrøring. Vend straks flødeskummet i - og mandelen - og hæld det op i en festlig skål - eller portionsanret det i mindre skåle, hvis du hellere vil det. Serveres med lun kirsebærsauce og en sød dessertvin efter smag - gerne sød portvin, en pineau des charentes eller en desserthvidvin (muscat eller sauternes). En kirkebærmjød kan også bruges. Billeder følger efter Jul! |
|
Opskriften er vist 4376 gange,
og udskrevet 81 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne