Romkugle lagkage
Fryseegnet : Nej Indsendt af : ukent007 Indsendt : Red : |
|
|
Forberedelsen:
Romkugledejen æltes sammen til to lige store kugler og stilles i køleskabet igen. Pisk fløden til den er luftig, men stop mens den er på grænsen til gennempisket. Tilsæt Lemon curt efter smag, men ikke for meget så den bliver over sød! Pisk evt. færdig efter behag. Smulder og knus hasselnødebar i en frysepose, så de er helt adskildt. Opbygning: Begynd med en hvid kagebund på fadet. Smør 2 spiseske af piskefløden ud på overfladen. Placere en af de store romkugler på et bagepapir ark og benyt så det runde mellemlægspapir fra de hvide kagebunde, når romkugledejen skal rulles ud med kagerullen. Derved er det meget nemmere at vurdere størrelsen. De forskellige lag ligges oven på hinanden med piskefløden imellem. Pynt: Kagen toppes med drysset nøddebar og smøres eller sprøjtes op på siderne som man nu har lyst. Et grønt citronmelisseblad vil være pænt som pynt på midten. (havde desværre ikke selv et) Mit mål har været at skabe en balanceret smagsoplevelse hvor hverken romkuglesmag eller flødeskum bliver for overdominerende og kvalm. Så det er vigtigt at ramme rigtigt med lemonsmagen i flødeskummen. Vil selv prøve med en lime curd næste gang. |
|
Opskriften er vist 2845 gange,
og udskrevet 141 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne