Vanillefromage med lun frugtsauce

Vanillefromage med lun frugtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vanillefromage med lun frugtsauce, billede 4 Vanillefromage med lun frugtsauce, billede 1 Vanillefromage med lun frugtsauce, billede 2 Vanillefromage med lun frugtsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fromage:
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Blåbær, frost 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Hindbær, frost
   
Opskrift:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk hele æg, sukker og vaniljekorn til en luftig masse. Vend forsigtigt tykmælken i blandingen. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger på. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med 1 dl ad æggeblandingen, og rør det i resten af æggeblandingen. Pisk fløden stiv og vend den i. Skyl 6 portionsskåle i koldt vand og kom 2 dl fromage i hver. Stil dem i køleskab i 5 timer.

Kom vand, sukker og vaniljeskal i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog blandingen ved svag varme og under låg i 5 min. Tag gryden fra varmen. Rør kartoffelmel og vand i til en jævning og hæld den i sukkerlagen under omrøring. Vend bærrene i sukkerlagen. Lad frugtsaucen stå i 15 min, fjern vaniljeskallen. Ved servering løsnes fromagerne i kanten med en kniv. Dyp skålene forsigtigt og et øjeblik i varmt vand. Vend fromagerne ud på portionstallerkner. Pynt med frugtsaucen.





karakterer:
Opskriften er vist 28560 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9232 (2198 kcal)
KJ pr. Pers. 1538 (366 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. Pers. 202 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 761 KJ (181 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 19.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu