Hvidvinsdampede hummerhaler i ovn
Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Kristian Bech Indsendt : Red : |
|
|
Du starter med at tage smøren ud så den kan blive blød.
Du vasker hummerne og begynder at klippe dem op i ryggen. Når du har åbnet dem i ryggen kan du se en lille sort tarm, den piller man ud. Den kan sagtens spises, men kan give en meget let bi-smag og kan knase lidt som sand. Derfor sker der heller ikke noget, hvis man ikke får alt ud. Hak persillen så den bliver fin, pres hvidløg og rør det sammen med smør og salt. (Den må godt være "vel saltet") Sprøjt smøren ind i ryggen på hummeren med en sprøjtepose. (Man kan også bruge en frysepose hvor man lige klipper et lille hul i hjørnet) Bred hummerne ud på en rist. Hæld hvidvin i en bradepande så den dækker bunden og lidt til, stil risten med hummer oven på bradepanden. Sættes i forvarmet ovn ved 200 grader på alm. ovn i 10-15 minutter afhængig af ovn. (De kan hurtigt blive tørre hvis de får for meget.) Evt: Du kan med fordel smide en klat smør og noget citronsaft ned til hvidvinen. Tag så gerne hummerne ud lidt før, så de står og trækker mens du koger en sovs på væden og et godt skvæt fløde bagefter. Server med noget godt stenovnsbrød, hvidløgssmør og evt. en lækker grøn salat eller små kartofler med skrald, vendt i smør, salt og dild. |
|
Opskriften er vist 18753 gange,
og udskrevet 175 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne