Hvidvinsdampede hummerhaler i ovn

Hvidvinsdampede hummerhaler i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 kg

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Kristian Bech

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.Jomfruhummerhaler
1 bdt.Persille
1-2 Fedhvidløg
 Havsalt
 Smør
 en hvidvin efter smag (Jeg brugte en chardonay til omkring 60 kr.)
 
 Evt.
5 dl.fløde
0.5 citron
 
Opskrift:
Du starter med at tage smøren ud så den kan blive blød.

Du vasker hummerne og begynder at klippe dem op i ryggen. Når du har åbnet dem i ryggen kan du se en lille sort tarm, den piller man ud.
Den kan sagtens spises, men kan give en meget let bi-smag og kan knase lidt som sand. Derfor sker der heller ikke noget, hvis man ikke får alt ud.

Hak persillen så den bliver fin, pres hvidløg og rør det sammen med smør og salt. (Den må godt være "vel saltet")

Sprøjt smøren ind i ryggen på hummeren med en sprøjtepose. (Man kan også bruge en frysepose hvor man lige klipper et lille hul i hjørnet)

Bred hummerne ud på en rist.

Hæld hvidvin i en bradepande så den dækker bunden og lidt til, stil risten med hummer oven på bradepanden.

Sættes i forvarmet ovn ved 200 grader på alm. ovn i 10-15 minutter afhængig af ovn. (De kan hurtigt blive tørre hvis de får for meget.)

Evt: Du kan med fordel smide en klat smør og noget citronsaft ned til hvidvinen. Tag så gerne hummerne ud lidt før, så de står og
trækker mens du koger en sovs på væden og et godt skvæt fløde bagefter.

Server med noget godt stenovnsbrød, hvidløgssmør og evt. en lækker grøn salat eller små kartofler med skrald, vendt i smør, salt og dild.





karakterer:
Opskriften er vist 18558 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu