Vanillefromage 02

Vanillefromage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 fromage:
7 Husblas, blade
1 Vaniljestang
3 æg
6 spsk.sukker
3 dl.kærnemælk
¼ literpiskefløde
 
 sauce:
1 dl.vand
85 g.sukker
 skal fra vaniljestangen
1 tsk.kartoffelmel
1 spsk.vand
100 g.frosne, optøede blåbær
100 g.frosne, optøede hindbær
 
Opskrift:
Vaniljefromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem skallen). Pisk hele æg, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig blanding. Vend forsigtigt kærnemælk i. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af æggeblandingen og rør den i resten. Pisk fløden stiv og vend den i. Skyl 6 portionsskåle (a ca. 3 dl) i koldt vand og kom ca. 2 dl fromage i hver. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Lun frugtsauce:
Kom vand, sukker og vaniljeskallen i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Rør kartoffelmel og vand til en jævning og hæld den i sukkerlagen under omrøring. Vend bærrene i sukkerlagen og lad frugtsaucen stå i ca. 15 min. Fjern vaniljeskallen.





karakterer:
Opskriften er vist 9378 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu