Mojito-misu
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Mad igen Indsendt : Red : |
|
|
Denne dessert er et mockup af den klassiske Tiramisu og den friske Mojito, og står godt som dessert til fx Tex-Mex hovedret, eller i det hele taget hvis man gerne vil have en frisk dessert.
Det bedste resultat opnås ved at lave desserten 2 - 24 timer før den skal bruges, og stille den på køl. Anbring Savoiardi kiksene i et fad eller i protionsglas. Riv skallen af 3 limefrugter. Vrid saften af 4 limefrugter. Tag lidt mynteblade fra til pynt, herefter ca. halvdelen af myntebladene. Start med ca. 70 gram rørsukker, hvid rom efter behag 1/2 - 2 dl., en smule koldt vand. Blend ingredienserne, og smag til om der evt. skal mere sukker i blandingen. Hæld blandingen ud over kiksene. Vrid saften af de 2 sidste limefrugter, pluk de resterende mynteblade, og blend det. Tilsæt evt. en smule mælk eller fløde, hvis der ikke er væde nok til at blende. Rør Mascarpone og den blendede masse samt et par spiseskefulde rørsukker sammen. Smag til efter den ønskede balance mellem det sure og søde. Glat massen ud over kiksene, og pynt med mynteblade. Tips - man kan evt. bruge ganske lidt eller ingen rom til at starte med, herefter fordele rom med en ske i de portioner hvor rommen er velkommen. |
|
Opskriften er vist 1563 gange,
og udskrevet 88 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne