Gode grødboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Ladegaard Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog havregrøden, og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Rør gæren ud i grøden, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Når massen er ensartet tilsættes mel. Vær opmærksom på, at mængden af mel afhænger af grødens tykkelse, hold derfor lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt grundigt, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Tril 10 store boller, tryk bunden af bollen ned i solsikkekernerne, og sæt bollerne tilbage på bagepladen med kernerne opad. Lad bollerne efterhæve tildækket ca. 30 minutter. Bollerne bages ved 175 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Bollerne skal ikke pensles inden bagning. Afkøles på bagerist. |
|
Opskriften er vist 17840 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (59 stemmer) |
|
Kommentarer Inge Søgaard - 2024-02-18 10:12:03 Virkelig dejlige grød boller .Og nemme at bage. Frk. Jørgensen - 2019-08-14 16:04:32 Du kan med fordel erstatte 100 gr. Hvedemel med groft rugmel. Det giver en grovere men stadig saftig og lækker hygge bolle |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne