Solæggesalat

Solæggesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 portion

ForretterRet : Forretter -

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jytte Berkenbosch

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Solæg
20 æg – gerne små eller medium
 Skallerne af 2 løg
8 spsk.salt
2 l.vand
 
6 solæg
1 Radisse
 
 Solæggesalaten:
50 g.Mayonnaise
2.5 tsk.Karry
0.5 tsk.Salt
0.25 tsk.Peber. Sort
2 tsk.Guacamole på dåse
 
 
 Pynt:
 Persille
 Purløg
 
Opskrift:
Kog æggene i 20 minutter
Lad æggene køle lidt af, knus skallen let og læg dem i dine sylteglas.
Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver en god farve (blågrøn), dette er helt naturligt og fremhæver aromaen i solægget.
Lad saltlagen køle af og hæld den over æggen, lagen skal dække hele ægget.
Solæggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres.

Pisk mayonnaisen glat med Guacamolen (Der kan købes en udemærket en i Rema 1000). Bland rødløg i dressingen og smag til med krydderierne. Tag solæggene ud af Sylteglassene og skær dem igennem i æggedeleren, først på den ene led og derefter på den anden. Så er solæggene grofthakkede, og de røres i dressingen.

Solæggesalaten serveres på lang gangs brød og pyntes med lidt Persille og Purløg. Solæggesalaten kan holde sig 11-13 dage i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 3739 gange,
og udskrevet 54 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-08-23 16:47:02
Mange tak for denne fantastiske opskrift Jytte!

  -   2018-08-23 16:43:06
Tusind tak for denne lækre opskrift har rendt og ledt efter noget der faldt ligeså godt i min smag som denne ret. AF HJERTET TAK JYTTE!

  -   2018-08-21 23:02:04
Bedste æggesalat jeg nogensinde har smagt