Verdens bedste brød med durummel
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Jørn Indsendt : |
|
|
Rør gær og salt ud i vandet og tilsæt derefter durummel og hvedemel. Rør dejen løseligt sammen, og lad den hæve overdækket i skålen i mindst 12 timer ved stuetemperatur. Form dejen til en "løs" kugle på et meldrysset bord, og lad den hæve yderligere 1 ½ - 2 timer i en meldrysset skål. Tænd ovnene på 250 grader og anbring din støbejernsgryde med låget i ovnen.
Den skal stå i 30 minutter for at blive helt igennem glohed. Lemp nu dejen ned i den varme gryde/stegeso. Drys evt. med lidt mel i bunden for at være helt sikker på brødet ikke sidder fast, sæt låget på med det samme og bag brødet i 45 minutter. Tag derefter låget af og bag brødet yderligere i 15 min eller indtil det er smukt mørkt-gyldent i skorpen. Tag brødet ud af ovnen og vip det ud af gryden og lad det køle af på en rist. |
|
Opskriften er vist 3409 gange,
og udskrevet 60 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Jørn - 2020-05-08 16:06:51 Dette brød kan også med fordel bages som et flat brød på en bradepande. Bred dejen ud, direkte fra hævning, så det fylder det meste af en bradepande. Og bag ved 230 gr. i ca. 20-30 minutter eller indtil gennembagt (98 gr.) Julie - 2020-05-08 16:02:23 Fantastisk brød,!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne