Rabarberdrøm med brownie og makron
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : tillehansen Indsendt : Red : |
Fotograf: tillehansen |
|
Denne kage består af 3 dele. En browniebund, et lag med rabarbermousse med stykker af rabarber og øverst et makronlåg. Kagen kan med fordel laves over 2 dage, hvor browniebund og rabarbermousse laves på dag 1, og makronlåget bages på dag 2. Nedenstående er fremgangsmåden til de enkelte dele af kagen.
1: Browniebund Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen. I en skål piskes æg og sukker luftige. Vend forsigtigt chokolade/smørblandingen i æggeblandingen. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen og rør det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en rund springform med en diameter på 20 cm. Jeg anbefaler at beklæde bunden med bagepapir, og smøre siderne. Bag kagen i ovnen ved 175 grader (almindelig varme) i cirka 30 minutter, afhængigt af hvor klæg du ønsker bunden. Sæt brownien til afkøling (evt. i køleskab), så den er helt kold, inden du hælder rabarbermoussen på den. Når brownien er afkølet, så løsn forsigtigt kageringen, og sæt en kant med kagefolie/kageplast rundt om den, så moussen kan få en pæn kant, når den skal hældes over bunden. Sæt kageringen på igen. 2: Rabarbermousse med rabarberstykker 2.1: Rabarberstykkerne Start med at skære ca. 200 g rabarber i små skiver af ca. ½ cm tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sørg for at de kun ligger i ét lag. Drys ca. 2 spsk. rørsukker henover så de alle er dækket, og bag dem herefter i ovnen i 6-8 min ved 200 grader så de bliver møre, men stadig har lidt bid. Sæt dem til afkøling. Derefter skal du i gang med moussen. 2.2: Rabarbermousse: Start med at udbløde husblassen i en skål med koldt vand. Skær resten af rabarberne (ca 300 g) i mindre stykker, og bring rabarberstykker, sukker og vaniljekorn (kan erstattes med vaniljesukker) forsigtigt i kog. Tilsæt evt. lime eller citron, hvis du ønsker lidt ekstra syrlig smag. Lad det simre under låg i 5-10 minutter. Sigt massen – uden at presse på rabarberstykkerne – og rør husblassen ud i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af indtil den er håndvarm. Pisk fløden til en let skum. Den må ikke piskes for hårdt, og skal kun piskes indtil der begynder at komme små toppe. Vend først lidt af flødeskummet i den håndvarme rabarbersaft og derefter forsigtigt resten, evt. i et par omgange. Fordel herefter de afkølede rabarberstykker på browniebunden Fordel dernæst moussen (husk kagefolien som beskrevet tidligere) over browniebunden, og sæt den herefter i fryseren i mindst 2 timer eller i køleskabet natten over. Der er rigeligt med mousse, så hvis du synes det er for meget, kan du evt. undlade et hælde det hele på. Fordel evt. overskydende mousse i et glas eller to, så er der en lille bonusdessert. 3: Makronlåg Start med at smutte mandlerne. Dette kan gøres nemt ved først at koge dem i en lille kasserolle 2-3 minutter, og herefter hælde dem i en si, og lade dem køle af under rindende koldt vand. Hak mandlerne fint (evt. i minihakker). Pisk æggehviderne stive med sukker. Fold herefter forsigtigt de finthakkede mandler og flormelis i. Smør dejen ud i en springform (20 cm), som er beklædt med bagepapir (brug evt den samme springform som brownien er bagt i). Forsøg at fordele dejen så jævn som muligt. Bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader (almindelig ovn). Hold øje undervejs, så den ikke brænder på. Makronen skal være blød indeni, men sprukken udenpå når den tages ud af ovnen. Fjern forsigtigt makronbunden med bagepapir fra springformen, og stil den over på et koldt opvredet viskestykke, så bliver det lettere at få bunden af bagepapiret. Tag nu browniebunden med rabarbermoussen ud af springformen, hvis du ikke allerede har gjort det. Når makronlåget er afkølet, så fjernes bagepapiret forsigtigt, og den placeres herefter ovenpå rabarbermoussen. Pynt kagen som du har lyst :) På billederne har jeg pyntet med hjemmebagte kyskager, hindbær og mynte. |
|
Opskriften er vist 11357 gange,
og udskrevet 155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne