Sprøde bådkartofler (Heston kartofler)
Indsendt af : FTO Indsendt : Red : |
Fotograf: FTO |
|
Forkog rigeligt vand i en stor gryde.
Skal koge ordentligt. Kom salt i vandet. Skær kartoflerne i passende både. Kom dem i det kogende vand. Skru ikke ned for varmen. Sæt klokken til at kartoflerne er bløde yderst men lidt hårdere inden i. Det vigtigste er at de er bløde udenpå, da dette 'trick' ikke fungerer hvis de ikke er bløde. Asparges kartofler ca. 7 minutters kogetid. Når færdig kogt, køles kartoflerne helt ned i en masse koldt vand. Lad dem stå og køle helt helt ned. Her kan de stå i lang tid, så derfor kan de laves klar på forhånd. Tænd ovnen i god tid på varmluft ca. 230grader. Hæld vandet fra gryden. Kom godt med god olie i gryden og salt, og eventuelt tørrede urter eller andet. Rør godt rundt med en stor plastik grydeske. Der skal moses lidt og ødelægges. Dog uden at mose dem fuldstændigt. Eventuelt mos et par både, men alle bør få lidt hakker. Det er oliemosen som bliver sprød. Pas på at der er nok olie i massen. Hæld alt på en bradepande med bagepapir. Ikke tykke ildfaste forme osv. Steges i alt fra 20-40+++minutter til de er godt sprøde og lidt mørke i farven. Mørkere end man tror!!! Åbne ovnen et par gange og luft for fugtigheden, mens kartoflerne måske vendes lidt i. Åbne og vend oftere hvis man har mange kartofler, samtidig som stegetiden forlænges. Man mærker ganske tydeligt når de begynder at blive sprøde nok, når man vender i dem, fordi da hænger de ligesom sammen pga. mosen er blevet sprød. Serveres med dressing til. Passer godt til alt. Knas knas |
|
Opskriften er vist 12637 gange,
og udskrevet 86 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne