Klassisk Lagkage

Klassisk Lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Cocio87

Indsendt :     

Ingredienser:
 Bunde:
125 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
150 g.sukker
1 knsp.salt
4 æg
1 tsk.vaniljesukker
 
 Creme:
0.5 vaniljestang
50 g.sukker
4 dl.sødmælk
3 æg
2 spsk.majsstivelse
2 dl.piskefløde
 
 Fyld:
150 g.makroner
4 spsk.likør
0.5 glashindbærmarmelade
 
 Pynt:
5 dl.piskefløde
 Jordbær
 Kiwi
 Bananer
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og smør 3 lagkageforme (24 cm) med smør.

Sigt mel og bagepulver sammen, og bland det sammen med 2 spsk sukker og salt.

Pisk æggene luftige med en håndmikser, og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen. Pisk 8 min, til det bliver en tyk og luftig creme. Pisk vaniljesukker i.

Vand melet i a et par omgange, og fordel dejen i formene, og bag kagerne 10 min. Lad dem stå i formene 10 min, og vend dem ud på sukkerdrysset bagepapir.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret. Pisk æg, mælk, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet og tykner. Si cremen over i en skål, drys lidt sukker på overfladen, og køl af.

Pisk fløden til blødt skum, og pisk den sammen med den kolde vaniljecreme.

Knus makronerne, og stænk dem med likør. Smør to lagkagebunde med marmelade, og læg dem sammen med markroner og flødecreme. Læg den sidste lagkagebund øverst, tryk let sammen, og dæk kagen med film. Stil kagen koldt i mindst 3 timer og gerne til næste dag.

Pisk fløden til skum, og smør et tyndt lag på kagens overflade. Fyld resten i en sprøjtepose, og sprøjt pynt på top og sider. Pynt med frisk frugt.





karakterer:
Opskriften er vist 10446 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu