Påskelagkage med Marcipan

Påskelagkage med Marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : MessyJ

Indsendt :      Red :
Påskelagkage med Marcipan, billede 4 Påskelagkage med Marcipan, billede 1 Påskelagkage med Marcipan, billede 2 Påskelagkage med Marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
3 æg
100 g.rørsukker
0.5 vaniljestang
2 tsk.revet citronskal
75 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
 
 Fromage:
6 Husblas, blade
4 æggeblommer
100 g.sukker
200 g.marcipan
5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
200 g.ren rå marcipan
 gul pastafarve
3 dl.piskefløde
25 Chokolade påskeæg
 
Opskrift:
Pisk æg og sukker i ca. 10 min med en håndmikser, til det er en tyk og luftig creme. Tilsæt vaniljekorn og citronskal.

Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

Smør dejen ud i 3 cirkler (20 cm i diameter) på bagepapir. Bag 9-12 min ved 175 grader varmluft.

Læg husblasbladene enkeltvist ned i en skål koldt vand, og udblød dem 5 min.

Pisk æggeblommer skummende med sukker. Tilsæt groftrevet marcipan. Vend letpisket flødeskum i massen.

Smelt husblasen i en skål over vandbad. Rør den let afkølet smeltet husblas i en tynd stråle under konstant omrøring.

Læg en kagebund i en lagkagering. Hæld halvdelen af fromagen i, læg en lagkagebund over, og fordel resten af fromagen i formen. Læg en lagkagebund øverst, og sæt i køleskabet i ca. 2 timer.

Pynt:
Ælt marcipanen med gul pastafarve (kan undlades) og rul marcipanen tynd ud så den kan dække kagen og lag den over kagen.

Pisk fløde til skum, og fyld det i en sprøjtepose. Sæt små cirkler som fuglereder på kagen, og læg påskeæg i dem.





Beskrivelse:

Opskrift på lagkage til påske

Hvem siger, at lagkage kun hører sig til fødselsdage? Hvorfor ikke forkæle familien med en lagkage til påske og inkludere børnene, når påske lagkagen skal dekoreres.

Et af lagkagens særlige karaktertræk er selvfølgelig de forskellige lag, som gemmer på al slags creme, skum, mos eller marmelade. Bundene består typisk af en lys sukkerbrødsdej, som lægges oven på hinanden skiftevis med cremen. På toppen er det kutyme at dekorere med flødeskum eller et lag marcipan og eksempelvis krymmel.

Du kan med fordel lave bundene i forvejen og fryse dem ned - husk dog at lægge bagepapir imellem bundene.

Lagkagens oprindelse

Den første lagkage så dagens lys tilbage i 1800-tallet, hvor den afløste plumkagen og tørre småkager, som typisk blev serveret ved bryllupper og andre festligheder. Selvom romerne var de første, som bagte kager i forbindelse med bryllupper, var det englænderne, som indførte lagkagen, hvilket hurtigt udbredte sig til resten af verden efter at Kronprinsesse Elizabeth serverede 227 kg tung lagkage ved sit bryllup i 1947.

karakterer:
Opskriften er vist 13189 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu