Müsliboller med rosiner og grahamsmel

Müsliboller med rosiner og grahamsmel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Tidrui

Indsendt :     

Ingredienser:
50 g.frisk gær
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
2 æg
50 g.smeltet smør
7.5 dl.håndlunken vand
750 g.hvedemel
400 g.müsli (den billige fra et hvilket som helst super marked er udmærket)
100 g.rosiner
400 g.grahamsmel
 
Opskrift:
Müsli og rosiner finmales i en kaffemølle så det ligner grov bulgur.

Smelt gæren med salt og sukker. Pisk 2 af æggene i (det sidste skal bruges til pensling), men uden at piske for meget. Hæld smør ved og rør rundt. Til sidst tilsættes vandet.

Kom nu den finmalede müsli ved og bland godt. Ælt alt hvedemelet ind i dejen. Ælt nu 2/3 af grahamsmelet i. (gem det sidste til at forme boller senere)

Dejen er temmelig klistret, så det kan være en fordel at bruge en æltemaskine.

Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i 80 minutter. (tunge meltyper har lidt sværere ved at hæve)

Den hævede bolledej æltes meget let igennem og formes til 32 boller som stilles til hævning i 45 min. Jeg kan godt lide at mine er lidt flade i det.

Forvarm ovnen til 200*C varmluft.

Pensel bollerne med et letpisket æg.

Bages i 10-12 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 3085 gange,
og udskrevet 49 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu