Pæretærte med smuldredej
Fryseegnet : Er Fryseegnet Indsendt af : Wimmelmann Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland Mel, Kardemomme, Vanilje og sukker og bland sammen
Smuldr smørret i og pisk indtil smørret er i små stykker. hæld olie i for at samle dejen. Smør et tærtefad ca. 24 cm. i diameter og hæld ca. halvdelen af dejen i og fordel det let i fadet indtil bunden er skjult. Skræl pærerne og skær dem enten i skiver eller små stykker af 2-3 cm, og fordel dem generøst oven på bunden. Hæld derefter resten af dejen på og fordel op til kanten. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft) og bag tærten i ca. 25-30 minutter. Lad tærten køle af og nyd den med flødeskum eller creme fraiche. Samme fremgangsmåde med æbler i stedet for pærer, dog med kanelsukker i stedet. Slut evt. af med et drys kanelsukker ovenpå. |
|
Opskriften er vist 18089 gange,
og udskrevet 276 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne