Champagne risotto
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : hyggelykke.dk Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir og sæt den ind midt i ovnen. Bages i 7-8 minutter til de er næsten helt sprøde. De bliver endnu sprødere, når de er afkølede. Bring hønsebouillonen i kog i en kasserolle. Skyl asparges og knæk den nederste ende af (ikke hovedet). Skær den i skrå stykker på 1 cm tykkelse og blancher disse i 2 min. i bouilonen. Tag dem op med en hulske og sæt dem til side. Lad bouilonen simre videre ved lav varme. Skær læget i små tern. Smelt smørret i en sautérpande og svits løgternene heri i ca. 2 min. til de er gennemsigtige. Tilsæt risene og steg dem under konstant omrøring i yderligere 2 min. Tilsæt champagnen og når den er næsten fordampet (det tager ca. 2 min.) tilsættes ca. 1 dl af bouilonen. Rør hele tiden til bouilonen er næsten helt fordampet, før du igen tilsætter ca. 1 dl bouilon. Dette gentages til al bouilonen er brugt, risene er blevet møre men stadig har en my bid og risottoen er cremet; det tager ca. 20 minutter i alt. Fjern fra varmen og rør forsigtigt aspargesene i sammen med parmesanen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Bryd parmaskinken i mindre stykker og fordel på risottoen. Server med det samme. |
|
Opskriften er vist 5035 gange,
og udskrevet 68 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne