Champagne risotto

Champagne risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : hyggelykke.dk

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiver parmaskinke
7 dl.hønsebouillon
1 bdt.grønne asparges
1 skalotteløg
2 spsk.smør
2 dl.arborioris (risottoris)
2 dl.bobler
1 dl.parmesan, friskrevet
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir og sæt den ind midt i ovnen.
Bages i 7-8 minutter til de er næsten helt sprøde. De bliver endnu sprødere, når de er afkølede.

Bring hønsebouillonen i kog i en kasserolle.
Skyl asparges og knæk den nederste ende af (ikke hovedet).
Skær den i skrå stykker på 1 cm tykkelse og blancher disse i 2 min. i bouilonen.
Tag dem op med en hulske og sæt dem til side.
Lad bouilonen simre videre ved lav varme.

Skær læget i små tern.
Smelt smørret i en sautérpande og svits løgternene heri i ca. 2 min. til de er gennemsigtige.
Tilsæt risene og steg dem under konstant omrøring i yderligere 2 min.
Tilsæt champagnen og når den er næsten fordampet (det tager ca. 2 min.) tilsættes ca. 1 dl af bouilonen.
Rør hele tiden til bouilonen er næsten helt fordampet, før du igen tilsætter ca. 1 dl bouilon.
Dette gentages til al bouilonen er brugt, risene er blevet møre men stadig har en my bid og risottoen er cremet; det tager ca. 20 minutter i alt.
Fjern fra varmen og rør forsigtigt aspargesene i sammen med parmesanen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bryd parmaskinken i mindre stykker og fordel på risottoen. Server med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 5035 gange,
og udskrevet 68 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu