Kiwifromage
Hovedingrediens : Frugt - Kiwi Indsendt : Red : |
|
|
Læg husblasen i blød i koldt vand i mindst 5 min. Skræl og mos kiwifrugterne med en gaffel eller findel dem på blender. man kan også halvere frugterne og skrabe frugtkødet ud med en teske.
Del æggene og pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret. Tag den udblødte husblas op af vandet og smelt den i æblejuice eller citronsaft. Tager kun et øjeblik.
Bland kiwifrugten og husblasen i æggeblandingen. Rør godt.
Pisk fløde og æggehvider hver for sig. Rør forsigtigt først flødeskummet og derpå æggehvideskummet i blandingen. Hæld fromagen i en skål, når den kan "bære" sig selv, dvs. lige før den er blevet helt stiv. Stil den i køleskabet. Pynt med kiwi og eventuelt med mandarinfileter. |
|
Opskriften er vist 18371 gange,
og udskrevet 398 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Peter LF - 2016-02-16 01:10:59 Og ved at varme op til 70 grader ødelægger man den friske smag af kiwi... Brug agar agar eller et andet geleringssmiddel. anonym - 2015-02-22 17:08:19 den kan sagtens laves hvis man bare husker og koge kiwi mosen først så syren i dem bliver ødelagt.. Kirsten - 2013-03-16 10:59:35 Prøv at læse information om kiwi: Kiwi indeholder et enzym som spalter husblas, man kan derfor ikke lave fromage og gele af kiwi. Lav f.eks. ymerfromage og kom kiwi stykker i bagefter. anonym - 2010-05-31 10:56:51 på et tidspunkt havde jeg hørt at kiwi ikke kan forenes med husblas, men mblev enig med mig selv om, at jeg huskede forkert, når man havde lagt en opskrift på nettet. desserten blev mislykket Simon - 2007-04-23 22:59:48 Man kan godt lave denne, men så skal kiwierne varmes op til 70 grader for at ødelægge de ensymer der nedbryde gleantinen (papain, bromelain og ficin) Ruth - 2007-01-27 17:29:54 Jeg har lige lavet fromagen, men blancerede kiwifrugterne i æblejuice og lidt citronsaft. Den blev både stiv og smagte godt. Birgitte - 2005-01-01 01:01:01 Kiwi ødelægger effekten af husblas, jeg tvivler på at det kan lade sig gøre at lave denne opskrift anonym - 2005-01-01 01:01:01 Den bliver ikke stiv. Der må være noget med at kiwierne skal koges først? Jeg har prøvet 3 gange. Og når husblassen kommer i kontakt med kiwimassen, sker der ikke mere. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne