Koldhævede morgenboller
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : fckgit Indsendt : Red : |
|
|
Om aften:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat (dog stadig klistret). Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt i køleskabet natten over. Næste morgen: Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen på i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir – brug 2 skeer. Hvis du ønsker drys på, pensel da med vand og brug det drys du ønsker. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min, mens ovnen bliver varm. De skal sætte ind midt i ovnen ved 225grader (210 grader varmluft) forvarmet ovn, i ca. 20 min. Men hold øje med dem fra ca. 10-12 min af. Dejen kan nemt stå i køleskabet op til 3 dage, så hvis du ikke får brugt det hele på en dag, er der til boller i flere dage. Tips: Du kan komme alle de frø eller kerne i du ville, efter behag. Jeg personligt plejer at bruge ½ hvedemel og ½ groftmel, giver det bedste resultat. Du kan også sagtens rive gulerødder og komme i, men der kan du risikere at der skal tilsættes lidt ekstra mel. |
|
Opskriften er vist 6757 gange,
og udskrevet 119 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne