Krydret æblekage ala john

Krydret æblekage ala john, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Johnalacarte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasering:
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
3 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skræl æblerne og skær dem i tern læg dem i letsaltet vand mens dejen tilberedes. Pisk olie med sukker og farin pisk æggene i et ad gangen. Sigt de tørre ingredienser sammen og bland dem i dejen. Hæld vandet fra æblerne og tilsæt dem sammen med de hakkede valnødder.

Hæld dejen op i en velsmurt og melet randform. Bages ved 175 grader ca. 1½ time.

lad kagen afkøle 20 min i formen. Vend kagen ud på en rist og lad den køle helt af.

Ved serveringen overhældes kagen med en sirup. Hertil koges smør sukker mælk og vaniljesukker sammen 1 min Lad siruppen afkøle lidt inden den hældes over kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 11464 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28685 (6829 kcal)
KJ pr. Portion 28685 (6829 kcal)
Vægt ialt 1899 gram
Vægt pr. Portion 1899 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1510 KJ (359 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 35.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu