Dream of my lime

Dream of my lime, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja den er fryseegnet

Indsendt af : Sune Bladsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kiksebund:
225 g.digestive
110 g.smør
 
 Karamel:
1 ds.kondenseret mælk
3 spsk.ahorn sirup
0.25 tsk.fint salt
30 g.smør
 
 Chokolade:
60 g.mørk kogechokolade
 
 Limemousse:
5 ubehandlede lime
150 g.sukker
6 Husblas, blade
4 dl.fløde
250 g.græsk yoghurt
3 tsk.grøn frugtfarve
 
Opskrift:
Dream of my lime:

(Bageplast/kagestrimmel til springform kan med fordel bruges til siderne, således at moussen ikke hænger fast.)

Kiksebund

Knus kiksene i en frysepose (evt. med en kagerulle) og bland med smeltet smør.
Kom bagepapir over bunden af en springform (24-28cm) kom siden på og klip herefter det overskydende bagepapir væk. Fyld herefter springformen med kiksebunden.

Karamel

Bring ingredienserne stille i kog. Herefter skrues ned så det ikke koger, men blot varmes i 10 min. (Pas meget på og vær over det med en røreske hele tiden da det meget gerne vil brænde på. En lille smule lysebrunt må det godt blive, men ikke meget.) Hvis uheldet er ude bør man kassere det og starte forfra.
Herefter hældes karamellen på kikse bunden, og det bages ca. 12-15 min. midt i ovnen ved 175 grader. (overfladen skal være gylden til let brændt)

Chokolade
Smelt chokoladen og hæld det tynde lag hen over den stadig lune karamel. (det skal være et tyndt lag, ellers kan det være svært at skære et pænt stykke kage når den er færdig.) Herefter afkøles kagenbunden, gerne i fryseren.

Limemousse
Husblas opblødes i koldt vand ca. 10 min. Sukker, fint revet skal fra 3 lime, samt saft fra 5 lime, bringes i kog indtil sukkeret er opløst. det opblødte husblas tilsættes og det hele varmes yderligere 1 min. (AFKØL) - DET SKAL VÆRE HELT KOLDT!

Fløde piskes til flødeskum, dog ikke for hård konsistens. Og herefter blandes græsk yoghurt let i flødeskummen. Tilsæt den nu HELT AFKØLEDE limesaft og bland meget forsigtigt til ens konsistens. Til sidst tilsættes frugtfarve og der røres let.

Åben springformen og fjern bagepapiret fra bunden. Sæt kagebunden på bunden af springformen igen og sæt bageplast/kagestrimmel rundt om kagebunden og luk siden igen, således at der nu er bageplast/kagestrimmel indvendig i springformen.

Hæld moussen over kagebunden og bank springformen hårdt ned i bordet, således at moussen fordeles ligeligt over bunden, uden mærker i toppen efter evt. en spartel.

Pak kagen ind i husholdningsfilm og så er den klar til enten køl eller frys.(min. 12 timer) Velbekomme :-)

(Hvis den fryses ned tages den blot ud af fryseren et par timer inden serveringen.)





karakterer:
Opskriften er vist 2639 gange,
og udskrevet 38 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu