Verdens bedste fuldkornsboller
Fryseegnet : Ja Indsendt af : Jakob Schmidt Indsendt : |
|
|
Lunkent vand i en stor skål.
Gær opløses i vandet Sukker tilsættes Fuldkornsmel tilsættes Hæld det meste af hvedemelet i skålen og bland dejen sammen. Salt tilsættes Tilsæt mere mel så dejen ender med at blive håndterbar og kan slippe skålen. Dette gøres ved at ælte dejen rigtig meget, gerne i ti minutter og der tilsættes mel efter behov, indtil dejen slipper. Hæld en 2-3 spsk oliven olie over dejen, vend den så olien rigtig dækker og dæk skålen med film. Hæv i 60 minutter. Slå dejen ned og form bollerne så de vejer ca 90-100 g. Sæt på en bageplade. Efterhæv 60 minutter et lunt sted. Indstil ovnen på 190, varmluft, eller 210 alm ovn. Bollerne bages 12 minutter eller til bunden siger bonk. |
|
Opskriften er vist 5465 gange,
og udskrevet 73 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne