Chokolademousse roulade

Chokolademousse roulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 kage

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nadia2808

Indsendt :      Red :
Chokolademousse roulade, billede 4 Chokolademousse roulade, billede 1 Chokolademousse roulade, billede 2 Chokolademousse roulade, billede 3
Fotograf: Nadia2808  

Ingredienser:
 Dej:
3 æg
1.25 dl.sukker
2 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 knsp.fint salt
 
0.25 dl.sukker til at strø på bagepapiret når rouladen er bagt og skal samles.
 
 Fyld:
50 g.mørk chokolade
3 dl.piskefløde
1 Husblas, blade
150 g.brombær
 
Opskrift:
Roulade:
Varm ovnen til 200 g.
Pisk æggene med sukker til det er hvidt og luftigt.
Sigt mel, fint salt og bagepulver, og vend det i æggeblandingen. Rør ikke for meget.

Læg bagepapir på din, hæld dejen over, og glat den jævnt med en dejskraber.

Bages i 8-10 min på anden nederste rille til den ser gylden ud og virker lidt elastisk, når du trykker på den.

Lad kagen køle i 5 minutters tid.
Læg et rent viskestykke på bordet og læg et stykke bagepapir på det.
Drys godt med sukker på bagepapiret.

Tag fat i hvert hjørne i samme side af bagepapiret med kagen, og lægger det med kagesiden ned på bagepapiret med sukker på.
Tag nu bagepapiret af kagen.
Hvis bagepapiret sidder godt fast på kagen, kan du pensle godt med vand på papiret, så løser det sig.
Rul nu kagen løselig med sukker-bagepapiret og viskestykket. Hvis kagen rulles, imens den stadig er lun, er det lettere senere, at rulle kagen ud og give den fyld på og rulle den sammen igen.

Fyld:
Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Hæld langsomt chokoladen i flødeskummen, og rør det sammen til chokolademousse.
Læg 1 husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter (følg pakkens anvisning).
Kram vandet fra husblassen og smelt det over et vandbad.
Hæld 2 spiseskefuld chokolademousse i den smeltede husblas, og rør det godt ud. Dette køler husblassen langsomt og du undgår "vingummier" i din mousse. Rør 2 spiseskefuld mere ud i husblassen og bliv ved til ca. halvdelen er rørt ud i husblassen, og så rører du indholdet i begge skåle sammen i en.

Sådan samles kagen:
Rul kagen ud, og chokolademousse jævnt ud over det hele, men lad 2 cm fra den ene korte side være uden fyld.
Fordel brombærrene på chokolademoussen.
Når kagen rulles, rulles lidt af fyldet med frem, og det vil dække de 2 cm. uden fyld.
Kagen smager dejlig, når den er nybagt - men ligesom med lagkager, er den bedre, efter at have stået og suget væden ind i dejen. Du kan derfor også med fordel, vente med at spise rouladen til senere eller næste dag.

Tips:

Jeg har ikke prøvet det, men tror sagens at du kan undvære husblassen. Jeg valgte at give moussen husblas, så jeg var sikker på, at moussen ikke blev for lind.





karakterer:
Opskriften er vist 18650 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu