Kalvedans
Indsendt af : Egekjær Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet i en stor gryde og kom vand ved så det står lidt over kødet. Lad det koge op og skum grundigt af.
Kom derpå de øvrige ingredienser ved, på nær salt og eddike, og lad det koge roligt under låg i mindst 2 1/2 time. Tag kødet op og lad det køle af. Si suppen over i en mindre gryde og kog den ind til den smager godt og kraftigt. Så skal suppen klares. Bland æggehvider, æggeskaller hakket kød og grøntsager sammen, og kom dem i suppen. Varm den langsomt op igen og lad den stå lige på kogepunktet i ca. 20 minutter. Si suppen gennem et opvredet klæde over i en skål. Smag suppen til med salt og eddike. Da kalveben er meget gelatineholdige, burde det ikke være nødvendigt med husblas, men hvis man vil være på den helt sikre side, kan man tilsætte 2-3 blade opblødt husblas til suppen. Pluk kødet af benene og skær det i mindre tern. Kom det i en form og hæld suppen over. Stil formen på køl natten over. Når kalvedansen skal spises, dyppes formen i kogende vand og den vendes ud på et fad. TIP: Server den med rugbrød, stærk sennep og rødbeder. |
|
Opskriften er vist 2131 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne