Rababersaft
Fryseegnet : Ja Indsendt af : Mette's Rababerdrik Indsendt : |
|
|
Start med at rense dine rabarber, skær enderne af, og skær dem i grove stykker af 3-5 cm.
Hæld dine stykker af rabarber i en stor gryde og tilsæt vand - Jeg går efter 1:1 forhold, det vil sige, at har du 500 g rabarber, skal du bruge 500 ml vand. Lad det koge til rabarberen bliver løs i teksturen - det tager 10-20 minutter alt efter hvor meget du har i gryden. Tag gryden af varmen og lad rabarberen stå og trække i vandet i 20-30 minutter. Sigt herefter saften gennem en finmasket sigte eller et klæde Hæld din saft tilbage i en ren gryde, tilsæt rørsukker og smag eventuelt til med lidt ekstra sukker - der skal ret meget til Tilsæt eventuelt atamon (det gør jeg for at sikre holdbarheden) og hæld på skoldede og atamon-skyllede flasker. Lad saften køle af, og opbevar dem mørk og gerne lidt køligt - hvis du ikke bruger atamon, skal du fryse din saft ned, som du ikke drikker inden for de næste 1-3 dage. Tips: Hvis du ikke ønsker et "ufiltreret" udseende på din saft, skal du sigte den gennem et klæde i stedet for en sigte. |
|
Opskriften er vist 7716 gange,
og udskrevet 102 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne