De Aller Bedste Boller (langtids hævende)

De Aller Bedste Boller (langtids hævende), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Fryseegnet

Indsendt af : Torben C.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Hvedemel
50 g.Margarine
5 dl.Mælk
50 g.Gær
3 æg
75 g.Sukker
1 tsk.Salt
 
Opskrift:
Smuldre Margarinen i melet.

Lun mælken til den er lunken. Pas på den ikke bliver varm da det kan "dræbe" gæren, og så hæver de bestemt ikke.


Pisk grundigt gæret ud heri (til det er helt opløst) - derefter Piskes æggene i. Pisk til de er rigtig godt smeltet sammen med væsken. Det må gerne skumme lidt.

Rør nu sukker og salt ud i mælkeblandingen til det er helt opløst.

Hæld mælkeblandingen ned i melet og bland det godt sammen.
Tilsæt her resten af melet. Eller så meget mel til du ligesom kan fornemme at du kan håndtere den med dine hænder.

Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt. Tilsæt mel indtil dejen ikke hænger fast på hænderne.
Eller til den slipper bordet let.

Kom dejen i en skål og stil den til at hæve et varmt sted i 60-90 minutter.

Kom dejen ud på bordet med meget lidt mel. Ælt derefter så meget luft ud af dejen som du kan.

Tril små boller ud af dejen. Jeg vejer altid mine dej klumper så de får en nogenlunde ens størrelse.
Mellem 70-90g. Alt efter hvor store du vil have dem.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Dæk dem til med et viskestykke og lad dem hæve yderligere 30 min.

Rør et æg ud og pensel bollerne. Kom dem i en forvarmet ovn med varmluft på 200 grader og bag dem i 10-12 minutter.
Er du i tvivl om de har fået nok, så tag en bolle og bank på bunden, er lyden hul så er de færdige.

Når bollerne kommer ud så vend bunden i vejret imens de køler af det giver en sprød bund.

Velbekomme.





karakterer:
Opskriften er vist 1764 gange,
og udskrevet 54 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu