Fromage med kardemomme
Hovedingrediens : Krydderurter - Kardemomme Indsendt : Red : |
|
|
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æg, sukker, limeskal og kardemomme sammen til en luftig blanding. Vend kærnemælken i. Pisk fløden til et let skum. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den, med 2 spsk vand, i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af kærnemælksblandingen og rør det i resten. Vend flødeskummet i. Skyl 6 små skåle eller kopper (a ca. 2 dl) i koldt vand. Fordel fromagen heri og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Sukkerkogte dadler: Bring sukker, limesaft og vand i kog i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til der er ca. 1/2 dl sukkerlage tilbage. Vend dadler og mandler i lagen og kog dem ved svag varme og under låg ca. 2 min. eller til de er møre. Ved serveringen: Løsn fromagerne i kanten med en kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend fromagerne ud på tallerkener. Pynt med lidt dadler og med limeskal. Server resten af dadlerne i en skål. Tips: Fromagen kan tilberedes dagen før med ét blad husblas mindre. Den kan også tilberedes i en stor skål (ca. 1 1/4 liter). I stedet for dadler kan man anvende 3 uskrællede, faste og modne pærer i tynde både (ca. 300 g). |
|
Opskriften er vist 6914 gange,
og udskrevet 123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer ernæringsassistent - 2016-03-09 09:01:07 Opskriften er en tro kopi af Arlas/Karolines køkken. Jeg ved ikke hvorfor krydderurter står som hovedingrediens - der er ingen urter i! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne