Birkesknuder

Birkesknuder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk 30 stk
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
  Dej:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Blå Birkes
   
  Pynt:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
smelt smørret og tilsæt mælken. Varmes op til 37 grader. Hæld væsken i en skål og rør gæren i.
Tilsæt sukker, æg og salt. Hæld melet i og ælt dejen glat og smidig.
Lad den hæve 30-40 min.

Del dejen i 2. Rul dem ud på bordet til rektangler på ca. 20*30 cm.
pensl dem med smør, drys herefter sukker og birkes henover.
Fold rektanglet på midten, så den nu er 10*30 cm. Skær strimler af 2 cm.
Sno strimlerne og bind en knude på dem.
Lad dem herefter hæve tildækket i 20 min.

Pensl knuderne med æg og drys med perlesukker. Bag knuderne ved 250 grader alm. ovn. i 8-10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 2004 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21069 (5016 kcal)
KJ pr. stk 702 (167 kcal)
Vægt ialt 1767 gram
Vægt pr. stk 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1192 KJ (283 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu