Michaels rugbrød
Indsendt af : DaddyOne Indsendt : Red : |
|
|
Rugbrødet laves over 2 dage, og kan spises dagen efter igen. I alt 3 dage.
Dag 1: Surdej, kærnemælk, 2 dl vand, rugmel og hvedemel røres godt sammen. Kondens som tynd havregrød. Dejen drysse med salt (forhindrer dannelse af skind), og overdækkes. Sættes til side til hævning 24 timer. Helst køligt. I en anden skål blandes rugkerner med 3,5 dl vand. Overdækkes, og står og trækker til næste dag. Dag 2: Dejen røres igennem, og ca. 2 dl dej tages fra til surdej. Den resterende dej røres med rugkerner + vandet herfra samt kerner, frø og rugflager. Hældes i en form, og stilles til hævning. Efter 4-6 timer sættes formen i en kold ovn. Ovnen tændes på 170 grader, og brødet bages 2,5 timer. Brødet tages ud af ovnen, og efter en kort afkøling tages det ud af formen, og sættes 30-40 minutter i ovnen igen på eftervarmen. Brødet tages ud igen, og afkøles til håndvarm på en bagerist. Brødet pakkes ind i husholdningsfilm, og stilles igen til afkøling. Dagen efter kan brødet spises. |
|
Opskriften er vist 2828 gange,
og udskrevet 73 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne