Citronfromage uden æggehvide
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skallen af den ene citron skylles grundigt under vand og rives fint.
Piskes sammen med æggeblommer og flormelis, indtil æggemassen er blevet helt hvid.
Piskefløden piskes lige akkurat så meget, at der fremkommer spor i fløden. Husblas blødes i koldt vand i 5 minutter. Her er det meget vigtigt, at husblassen lægges i vandet et ad gangen, da det ellers vil klistre sammen, og det vil blive svært at smelte husblassen helt. Husblassen smeltes sammen med citronsaften. Den let piskede fløde tilsættes æggemassen, og til sidst vendes den smeltede husblas i. Massen kommes i en fuldstændig ren randform, og stilles i køleskab i min. 6 timer. Fromagen vendes ud på et fad. Anretning: Pyntes med flødeskum eller chokolade, samt friske frugter skåret ud i passende stykker. Tips: Kan fryses når den er stivnet efter de 6 timer i køleskab. Tøes op i køleskab ca. 24 timer. |
|
Opskriften er vist 105508 gange,
og udskrevet 2026 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Verner K. - 2016-03-07 12:37:30 Har du ikke glemt æggehviden? Bethina - 2012-01-23 20:46:11 Super konsistens. Nemt. MEN ja den er MEGET syrligt, så skær ned på citronsaften. carina - 2005-01-01 01:01:01 den lyder lækker den må bare prøves uhm Jeannie - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte 1 dl citron og ½ dl æblejuice (jeg havde ikke mere citron). Den var tilpas syrlig MEN!!! - 2005-01-01 01:01:01 der skal piskes med de der æggeblommer Signe - 2005-01-01 01:01:01 En god beskrivelse af fremgangs måden Marie - 2005-01-01 01:01:01 Pas på med citronmængden, den er meget syrlig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne