Boller uden tilsat æg
Indsendt af : Pernille Indsendt : |
|
|
Hæld mælken i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Tilsæt lidt af melet til man har en ret klistret dej.
Skær smørret/bagemargarinen i mindre stykker, strø lidt mel ud på bordet, læg dejen derpå og ælt smør-stykkerne ind i dejen sammen med resten af melet. Det er ikke sikkert al melet skal i dejen. Når man har en glat dej der ikke længere klistrer, lægges dejen til hævning i ca 40 min med et rent viskestykke over. Dejen slås herefter ned og der formes ca 18 boller som lægges på en bageplade med bagepapir. Ovnen tændes på 225 grader alm ovn og bollerne efterhæver mens ovnen varmer op. Pensl bollerne med mælk, kold kaffe eller hvad man har og bag i 10-15 min. Tip: Kardemommen er ikke nødvendig, men giver bollerne en speciel og rigtig god smag. Tilsæt evt. rosiner, chokolade, sukat, gulerod, kerner eller andet til dejen. Eller skift ca 200 g af melet ud med grahamsmel for at få nogle sundere boller. |
|
Opskriften er vist 1814 gange,
og udskrevet 57 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne