Æblefromage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Sæt husblasen i blød i koldt vand.
Udstik lagkagebunden i runde bunde, som passer til portionsformene, resten skæres i små firkanter og stænkes ganske let med calvados. Æblestykkerne koges med vand, sukker og vanille. Blendes, sigtes og afkøles ganske let. Fløden piskes let. Den udblødte husblas smeltes direkte i den stadigt godt lune æblemos (45 grader). Til sidst tilsættes calvadosen. Smag evt. til med lidt flormelis og citron. 1/3 af flødeskummet vendes i æblemosen. Herefter kommes æbleblandingen op i resten af den kolde flødeskum. Fromagen fyldes i portionsforme, men kun 1/2 op. Her i midten lægges en skefuld stænkede lagkagebunde i tern, og der fyldes nu helt op med fromage. Til sidst lægges den runde bund ovenpå. Sættes koldt til næste dag. Karamelsauce: Sukkeret smeltes i en gryde, til det begynder at ryge ganske lidt. Gryden fjernes fra blusset. Det halve af fløden hældes på, og der røres godt. Kom det sidste fløde i og rør et par minutter. Stilles i køleskabet og sigtes inden brug. Æblefileter: Æblet skæres i tynde fileter og lægges i en skål med kold lage over. Servering: De nu helt kolde fromager slås ud af formen, efter de er dyppet i varmt vand. Æblebådene tørres ganske let i et rent stykke og stikkes ind i siden af fromagen. Det hele sættes i midten af et væld af Troldegrene, modelleret af chokolade. |
|
Opskriften er vist 17501 gange,
og udskrevet 199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne