Æblefromage

Æblefromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lagkagebund
5 dl.piskefløde
4 Husblas, blade
1 dl.calvados
 evt. lidt flormelis
 evt. lidt citroncitron
 
 Æblemos:
4 cox orange æbler
100 g.sukker
1 Vaniljestang
1 dl.vand
 
 sauce:
150 g.sukker
5 dl.piskefløde
 
 Æble:
1 cox orange æble
1 dl.vand
100 g.sukker
1 citron saft heraf
1 stænkcalvados
 
Opskrift:
Sæt husblasen i blød i koldt vand.

Udstik lagkagebunden i runde bunde, som passer til portionsformene, resten skæres i små firkanter og stænkes ganske let med calvados.

Æblestykkerne koges med vand, sukker og vanille. Blendes, sigtes og afkøles ganske let.

Fløden piskes let. Den udblødte husblas smeltes direkte i den stadigt godt lune æblemos (45 grader).
Til sidst tilsættes calvadosen. Smag evt. til med lidt flormelis og citron. 1/3 af flødeskummet vendes i æblemosen.
Herefter kommes æbleblandingen op i resten af den kolde flødeskum.

Fromagen fyldes i portionsforme, men kun 1/2 op. Her i midten lægges en skefuld stænkede lagkagebunde i tern, og der fyldes nu helt op med fromage. Til sidst lægges den runde bund ovenpå. Sættes koldt til næste dag.

Karamelsauce:
Sukkeret smeltes i en gryde, til det begynder at ryge ganske lidt. Gryden fjernes fra blusset. Det halve af fløden hældes på, og der røres godt. Kom det sidste fløde i og rør et par minutter. Stilles i køleskabet og sigtes inden brug.

Æblefileter:
Æblet skæres i tynde fileter og lægges i en skål med kold lage over.

Servering:
De nu helt kolde fromager slås ud af formen, efter de er dyppet i varmt vand. Æblebådene tørres ganske let i et rent stykke og stikkes ind i siden af fromagen. Det hele sættes i midten af et væld af Troldegrene, modelleret af chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 17501 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu