Karamel-rand med æg

Karamel-rand med æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 æg
1 tsk.vaniljesukker
4 dl.fløde eller mælk
 
 Karamel:
125 g.sukker
2 dl.vand
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde, pisket til skum
 
Opskrift:
Karamel:
sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. 2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles.

Æggestand:
hele æg, vaniljesukker og fløde piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform. Randen stivner i vandbad på ca. 40 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme. Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 115-140 gr. Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 9347 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-31 11:27:56
Denne er fra Tørsleffs bog om desserter -lidt frækt ikke at angive kilde!