Riskaramelrand
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
|
|
Risene koges i mælken ca. 35 min. Smør, sukker og vaniljesukker røres i. Æggene tilsættes under omrøring. Randformen beklædes med karamel:
Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind.
Rismassen fyldes i randformen. Randen koges i vandbad 1/2 time, på stegepanden under låg, der er større end randen og mindre end panden, i ovnen uden låg ved 140 gr. Desserten afkøles, vendes ud og serveres med karamelsauce med flødeskum.
|
|
Opskriften er vist 7834 gange,
og udskrevet 144 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Heidi - 2007-01-25 17:17:23 Det lyder altså lækkert! Må prøves en dag Thomas hansen - 2005-01-01 01:01:01 det er bare guf |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne