Mandelkage med chokolademousse

Mandelkage med chokolademousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mandelbund
200 g.Mandler
160 g.Flormelis
4 Æg
 
 mousse
250 g.Ren mørk chokolade
4 Æggeblomme
½ dl.Cognac eller Whisky
7 dl.Piskefløde
 
 Pynt:
50 g.ren mørk chokolade
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 200°. Læg bagepapir (fint klippet til) i en springform. Smut mandlerne. Mal dem i en kværn. Bland m/flormelis. Pisk æggehviderne meget stive og vend i mandelmassen. Kom dejen i springform og bag på næstnederste rille i 20-25 min. Lad den blive kold i formen. Smelt chokolade i vandbad. Pisk fløden stiv. Bland spiritus i chokoladen. Køles meget ned (25-30°). Rør æggeblommerne i chokolademassen et ad gangen. Bland 1/3 del af flødeskummet i massen og rør godt rundt. Hæld chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Hæld moussen i springformen; ovenpå bunden. Stil koldt i 6 timer (køleskab) eller en time i fryseren. Pynt med den smeltede chokolade. Stil koldt igen.





karakterer:
Opskriften er vist 16426 gange,
og udskrevet 417 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-09 16:55:09
Det var en rigtig lækker dessert med en blød og fin mandelbund. Jeg vil dog ændre lidt på den næste gang vi skal have den, således at jeg kun tager en halv portion af moussen og i stedet serverer flødeskum af 1/4 l piskefløde til, men stadig bibeholder mandelbunden efter opskriften. Så vil jeg mene den er passende til 6 personer.

  -   2013-01-09 16:43:20
jeg gør opmærksom på at der kun skal bruges 4 æggehvider til mandelbunden