Chokolademousse, klassisk fransk
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.
Pisk æggehviderne skummende med en elhåndpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i. Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet. Hæld moussen i en souffléskål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket. |
|
Opskriften er vist 127464 gange,
og udskrevet 1778 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (71 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit Petersen - 2016-03-11 09:21:24 Der er rigeligt til 6 personer Jasmin - 2015-12-23 09:54:25 Jeg glæder mig til at lave dem og nyd den Pia - 2013-01-27 14:54:32 Fantastik men....meget chokolade tung og antal portioner passer ikke. Jeg lavede til 8 personer, delte ud til 20 personer og folk kunne slet ikke spise det. Der var nok til 30 personer og næste gang tager jeg 1/3 mindre chokolade (70 %). Nem at lave og lækker konsistens. Flemming - 2012-04-20 16:58:24 Den er helt gal med mængderne. Har lavet ovenstående til 7 personer med der er nok nærmere til 14 personer. SanneE - 2011-08-22 20:58:26 Har lige stået og bikset sammen og glæder mig til at smage, jeg har dog kun brugt 6 æggehvider og lidt mindre smør, men har så blandet både hvid og mørk chokolade, bliver spændende :) Henrik - 2011-07-02 12:08:19 9 æggehvider passer da INGEN steder! Når de er pisket med sukker, bliver der ca. 1.5 liter æggehvide (marengsmasse). Yeah right.... Jeg vil tro at 2, måske 3 æggehvider vil passe til den mængde chokolade. Karen - 2011-04-22 15:34:52 Smager bare super godt! Syntes dog godt at den kunne smage lidt mere af chokolade, så skulle nok have brugt lidt mere i stedet for. Karen - 2011-04-22 14:51:29 Hold da op.. Nu har jeg stået et kvarter og pisket æggehvider.. Man får godt nok ondt i armen.... :) - Og ja, jeg bruger en elpisker ;) , men laver dobbelt potion... TMSA - 2010-05-27 12:58:57 Hjemmesiden mangler billeder af maden! Dinnern - 2010-05-13 19:48:16 Du kan sagtens bruge hvid chokolade, der findes også opskrifter på chokolademousse der man bruger hvid chokolade.(= Dinnern - 2010-05-13 19:47:54 Du kan sagtens bruge hvid chokolade, der findes også opskrifter på chokolademousse der man bruger hvid chokolade.(= Becca Howard - 2010-04-25 20:19:03 Jeg overvejer lidt om jeg skal lave den til ungerne, men ingen af dem kan lide mørk chokolade, tror i godt at man kan bruge hvid? Vase og Lasse - 2010-03-30 10:47:08 Vi kigger meget på opskriften, nogle gange.. Den ser god ud tror vi ChristinaHammer - 2009-11-13 13:37:43 den lyder god! den må jeg prøve at lave senere (; Prikke - 2005-01-01 01:01:01 indføj selv et "havde"!!! Prikke - 2005-01-01 01:01:01 ALT for sød.... måske fordi den lokale brugs kun Guldbarre som mørk chokolade!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne