Appelsinmousse

Appelsinmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Appelsinmousse, billede 4 Appelsinmousse, billede 1 Appelsinmousse, billede 2 Appelsinmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
3 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Mynte, frisk
Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Udblød husblas i koldt vand.

Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt reven appelsinskal og halvdelen af saften.

Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad. Bland dem smeltede husblas med resten af appelsinsaften. Rør husblas blandingen i en tynd stråle i æggene.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggemassen.

Fordel desserten i portionsglas og stil dem koldt et par timer.

Pynt med flødeskum, friske mynteblade og fintstrimlet appelsinskal lige inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 109721 gange,
og udskrevet 1404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1944 (463 kcal)
KJ pr. Pers. 324 (77 kcal)
Vægt ialt 553 gram
Vægt pr. Pers. 92 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 351 KJ (83 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-18 16:11:09
Den er ikke god. Den bliver aaalt for stiv og geleagtig. Der er alt for meget husblas i opskriften. Desuden er mængden af skal voldsom og moussen bliver så bitter at det næsten er uspiseligt. Børnene kunne slet ikke spise det og det kunne de voksne faktisk heller ikke. Mega øv-opskrift

  -   2017-04-09 14:35:36
Opskriften er ok, men der er for meget husblas i. Jeg er kommet frem til at det er nok at bruge to tredjedele af det den siger. Desuden er der for meget appelsinskal, som gør den bitter så jeg bruger halvdelen. Dernæst er der for lidt appelsinsmag, så jeg har lavet en appelsin sirup jeg bruger istedet, og så trækker jeg det sukker jeg bruger o siruppen fra det der bruges til at piske æggeblommerne hvide.

  -   2014-03-06 18:52:51
Der lå en lille smugle stivnet saft i bunden af glasset ved servering, det var ubetydeligt, men det kan muligvis undgåes ved at lade moussen sætte sig lidt inden den hældes på glas.